• HOME
 • Nieuws
 • Schrijven
 • Redactie
 • Artikelen
 • Tours
 • Weblog
 • Dutch food
 • Links
 • Nieuws

  juli 2011
  In Vrij Nederland nr 26/27, mijn artikel over het leven als eettoerist: Op Reis voor een Koekje

  voorjaar 2011
  Reis om de wereld in 49 diners: 7 weken uit eten in Amerika en Japan

  oktober 2010
  Een bewerking van de Stroom lezing verscheen in Vrij Nederland van 30 oktober als het artikel 'De gelukkige eetblogger'. Zie voor een pdf van het artikel hier

  september 2010 In het kader van de manifestatie Foodies, Foodporn en Foodblogs gaf ik bij centrum Stroom in Den Haag een lezing over mijn persoonlijke ervaringen als eetblogger.

  augustus 2010 - januari 2011
  Ik verving Janneke Vreugdenhil in nrc.next. Al mijn columns hier te lezen: nrc.next


  juni 2010
  Ik deed mee aan het internationale, door Lorna Yee van de Cookbook Chronicles georganiseerde foodblog event Meatless Week

  mei 2010
  met maismuffins en baconchilijam stond ik op de eerste Undergroundboerenmarkt. Zie voor een beeldverslagje, inclusief foto van mij + muffins, bijvoorbeeld hier

  maart 2010
  Mijn verslag van een kaasproeverij bij Fromagerie l'Amuse gepubliceerd op hun website: l'Amuse

  januari 2010
  Een receptenindex voor mijn blog Alles over Eten!
  Receptenindex

  september 2009
  In het septembernummer van Time Out magazine, mijn stuk Pie Chart: kun je thuis echte pizza maken?

  september 2009
  De hele maand september reisde ik door de VS: van Philadelphia naar North Carolina naar Virginia naar Washington, van bacon-ijs en bicuits & grits naar echte BBQ, 64 % Bourbon en de beste hamburgers:
  USA 2009

  juli 2009
  In het juli nummer van Time Out magazine, mijn stuk Downturn Dinner Party : hoe serveer ik 4 mensen een 3 gangen diner voor maar 10 euro?

  april 2009
  Ik ging naar Rome en at voor het eerst in mijn leven puntarelle en het Romeine lente-eten bij uitstek, rauwe tuinbonen met pecorino:
  Bella Roma

  maart 2009
  Ik ging naar London, en ik at..
  London, 2009

  11 februari 2009
  In de Santa Fe Reporter staat een artikel over eten in tijden van kredietcrisis Stone Soup, met daarin mijn advies voor budget-eten: stamppot!

  1 februari 2009
  Op eGullet staat het reisverslag van mijn culinaire trip naar Estonia:
  Cloudberries, Cocktails and Curd Cheese.

  15 januari 2009
  In de nieuwe Lonely Planet Amsterdam Encounter, een compacte reisgids voor Amsterdam door Zora o'Neill, staat een kort interview met mij over eten in Amsterdam.

  1 januari 2009
  In het januari nummer van Time Out Amsterdam, mijn Culinary Adventure artikel:
  Scary Creatures: Cooking squid and octopus

  1 december 2008
  In het december nummer van Time Out Amsterdam, mijn Culinary Adventure artikel: Eggnog and its Cousins


  26 november 2008
  In nummer 48 van Vrij Nederland staat mijn artikel Smakelijke Letters: 10 korte interviews met culinaire persoonlijheden over hun favoriete kookboeken.

  November 2008
  In het november nummer van het tijdschrift Sante wordt ik in het Culinair Journaal geciteerd als 'culikenner' met mijn omschrijving van macarons.

  27 Oktober 2008
  gastpost van mij op de site Cheffen: een artikel over 1 van mijn lievelingsonderwerpen, de macaron!
  Miss macaron vertelt

  10 oktober 2008
  Bij Miller Books zijn in de serie Koken met Passie twee kookboekjes verschenen met recepten van Thea Spierings en inleidende teksten van mijn hand:
  Tonijn
  en
  Tomaat

  Oktober 2008
  artikel gepubliceerd in Time Out Amsterdam: Culinary Adventure: Pairing Wine with Food

  Oktober 2008
  Tijdens mijn reis in het Amerikaanse Zuidwesten (reisverslag hier) werd ik geinterviewd door de lokale krant, de Silver City Sun. Het artikel is hier online te lezen!

  Juni 2008
  Klary in de krant: Het Parool interviewde me over mijn fascinatie voor de goede Hollandse keuken. Het artikel verscheen in het PS van zaterdag 28 juni, klik hier voor een pdf.

  Januari 2008
  Altijd leuk om de leukste te zijn: op de website van Koken met Karin noemt Jan van Rongen aka Mr Ooijer mij zijn favoriete foodblogger.

  Juli 2007-November 2007
  Een paar maanden was ik stagiair bij Eten met Bianca, het culinaire programma van de Amsterdamse zender AT5. De hele dag nadenken en praten over eten, kun je je een mooiere baan voorstellen? Bekijk hier de aflevering Weekmenu: 5 x snel, goedkoop en lekker (deels opgenomen in mijn keuken), en hier de aflevering Pannenkoeken.

  Mei 2007
  Ik liet me overhalen om nog een keer te bloggen. Medeblogger en eGulleter Mark nodigde ons uit voor een eetfestijn, Dennis en ik vierden onze trouwdag en weer keek de hele wereld mee: foodblog, Chufi: Old Favorites and New Adventures

  April 2006
  Een jaar later was het tijd voor blog 2. Mijn verjaardagsbuffet, Koninginnedag en weggelopen ratten: het staat allemaal beschreven in
  foodblog, Chufi: Birthday Cakes and Royal Celebrations

  Februari 2005
  In februari 2005 zet te ik mijn eerste stappen in de blogwereld.
  Op eGullet werd ik uitgenodigd om een week lang verslag te doen van mijn leven in Amsterdam. Het begin van een verslaving!
  foodblog, Chufi: Shopping and Cooking in Amsterdam